AI PESTE 18 ANI?
Vinul de baza este introdus in tancuri presurizate pentru "prise de mousse". Aici fermenteaza timp de 18 - 20 de zile, cu ajutorul drojdiilor selectionate, la o temperatura controlata intre 15 si 18 °C. Odata ce presiunea dorita a fost obtinuta (aproximativ 6 bari), vinul este racit la -4 °C pentru a opri fermentatia si a favoriza stabilizarea. Ulterior, este mentinut la o temperatura controlata timp de cel putin o luna, pentru a favoriza maturarea naturala in contact cu drojdiile. Urmeaza filtrarea si imbutelierea izobarica.Gust: De culoare galben pai pal, acest vin spumant dezvaluie arome intense de citrice si fructe cu miez alb. Pe palat, ofera o senzatie dinamica si ritmica datorita unui perlage de o finete si persistenta extrema, capabil sa cadenseze expresia aromatica a florilor de primavara si a fructelor dulci si crocante intr-un final lung.Sugestii de servire: Interesant ca aperitiv, acompaniaza excelent aperitivele pe baza de legume si peste, oferindu-se de asemenea ca un companion distractiv pentru preparatele cu gust sarat si picant, in special din bucataria mediteraneana si asiatica.Tara de origine: ItaliaSoiuri de struguri: GleraAvertismente: Recomandam consumul responsabil de alcool!