AI PESTE 18 ANI?
Prosecco DOC Rosé Torresella este realizat dintr-un amestec de struguri glera si pinot nero cultivati folosind cele mai moderne tehnici viticole. Cele doua soiuri sunt fermentate separat: glera fara pielite timp de 7-8 zile la o temperatura de 16 °C, iar pinot nero pe pielite timp de 6-7 zile. Cuvée-ul este asamblat chiar inainte de a doua fermentatie, iar procentul de pinot nero poate varia intre 10 si 15% in functie de recolta. A doua fermentatie si odihna ulterioara pe drojdii dureaza cel putin 60 de zile pentru a obtine o perlare fina si persistenta si o culoare mai stabila in timp.Gust: Un roz pal este introducerea sofisticata la un buchet floral parfumat, cu note de citrice si o aroma distincta de fructe de padure rosii. Aceste arome elegante sunt celebrate pe palat printr-o prospetime intensa si incantatoare, accentuata de bulele jucause care evidentiaza lejeritatea si baubilitatea vinului, oferind un finisaj placut si de lunga durata a aromelor sale delicate.Sugestii de servire: Ideal ca aperitiv, este un companion minunat pentru o gama larga de antipasti traditionale italiene, precum si pentru preparate vegetariene si pe baza de peste, in special cele care contin ingrediente de culoare roz (creveti, somon, napi, rosii etc.) si care pun accent pe lejeritate si prospetime. Este de asemenea o combinatie interesanta si seducatoare cu preparate picante din bucataria asiatica.Tara de origine: ItaliaSoiuri de struguri: Glera, Pinot NeroAvertismente: Recomandam consumul responsabil de alcool!