AI PESTE 18 ANI?
Vinul de baza este plasat in tancuri presurizate pentru „prise de mousse” si fermenteaza timp de 18-20 zile, cu ajutorul drojdiilor selectionate, la o temperatura controlata de intre 14 si 16 °C. Odata ce presiunea dorita este atinsa (aprox. 6 bar), vinul este racit la -4 °C pentru a opri fermentatia si a favoriza stabilizarea. Vinul este apoi mentinut la o temperatura controlata de 8-10 °C timp de cel putin o luna, in contact cu drojdiile depozitate in tanc, pentru a permite maturarea naturala. Dupa finalizarea acestei etape, vinul este filtrat si imbuteliat izobaric.
Gust: Un spumante cu bule extraordinar de fine si persistente, dezvaluind arome crocante de fructe cu miez alb, acacia si floare de piersici. Pe palat, vinul este vesel si jucaus, bulele ritmand senzatia in timp ce prospetimea sarata sustine finisajul de lunga durata, plin de parfumuri de flori galbene mici si suculenta pere si piersici.
Sugestii de servire: Perfect ca aperitiv. Este un acompaniament ideal pentru aperitive din fructe de mare sau branzeturi, precum si pentru preparate culinare cu arome delicate, fie ele italienesti sau internationale.Tara de origine: ItaliaSoiuri de struguri: GleraAvertismente: Recomandam consumul responsabil de alcool!